perjantai 23. syyskuuta 2011

Note to self: always bring the GOOD camera

Meillä on tällainen:

50-lukuinen nojatuoli löytyi joitakin vuosia sitten kirppikseltä, jo valmiiksi huonokuntoisena. Istuinosan kangas on melkein puhki, toinen nappi puuttuu ja kuivuneet vaahtomuovitäytteet rapisivat lattialle kasoiksi, kunnes pari vuotta sitten teippasin pohjan kolot umpeen, milläs muulla kuin ruskealla pakkausteipillä. Mutta tuoli on hienon mallinen ja todella hyvä istua.

Tänään tapasin verhoilijamestarin, jonka valvonnassa tuoli otetaan työn alle Heltechin verhoilulinjalle. Syksyn aikana se puretaan atomeiksi (saas nähdä mitä jännää se on vuosien varrella syönyt...) ja loppuvuodesta, joskus joulukuu-ish pitäisi olla uusi kuosi valittuna.

Jaa että miksi pitäisi aina olla mukana parempi kamera?
Uuden puhelimeni kamerassa on edellistä enemmän pikseleitä. Jee? No ei. Koska pikselien määrällä ei ole mitään merkitystä, jos kaikki muu on päin hel**ttiä. Tarkennus ei toimi, makroa ei ole. Värit toistuvat näin:
 
Tämän mallitilkkuhan on aivan selvästi vihreä...
...siis sama kuin tämä valmistajan sivuilta napattu:

Mutta hei, onneksi otin tämän muistilappukuvan siitä ihanasta, raikkaasta turkoosista!

Ei, ei tarkenna. Eikä edes olisi makroa tarvinnut, koska tilkut ovat puolen metrin päässä:

Tästä sain kontrasteja & kirkkautta rääkkäämällä esiin suurin piirtein sen, mikä kankaassa pitikin olla.
Kaikki muu onkin sitten... no, kirkasta ja kontrastista:

Mutta ei se niin nokonuukaa. Herra verhoilijaopettaja kantoi minulle uusia ja taas uusia kansioita, toinen toistaan upeampia tilkkuja. Olin jo valinnut aivan ehdottomasti parhaan kankaan, ja sitten sain uuden kansion eteeni. Soitin miehelleni kaksi kertaa: "Niin oletko nyt ihan varma että mä saan päättää? Vaikka päättäisin jotain, mihin liittyy vihreää tai pinkkiä tai molempia yhdessä?"

Sinne jäi tuoli, kiltisti jonottamaan vuoroaan muiden kaltaistensa raajarikkojen silmäpuolien joukkoon. Hei hei, loppuvuodesta nähdään! Päätän kankaasi sitten, kun tiedän, mihin nurkkaan uudessa talossa joudut. Vahva voittajasuosikki on se vihreä (+oranssit loimilangat, huom!), josta onneksi löytyi kuva. Kyseessä siis Annala, ja kangas on tehty Suomessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti